Sağınlı Kamran İnan İmam Hatip Ortaokulu

Adres
SAĞINLI KÖYÜ SAĞINLI KÖY YOLU KÜME EVLERİ SABANLI KAMURAN INAN YIBO BLOK NO: 80 HİZAN / BİTLİS
Vizyon
Eğitimin sürekliliği ilkesine uygun olarak, okulun toplumun gelişip ilerlemesine önderlik yapabilmesinin düzeneğini hazırlamak, toplumsal yaşamın odağına yerleştirmek; toplumsal ve sanatsal olaylara duyarlı olmasının yanı sıra, ailenin çocuğun eğitimindeki önemini bilen, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş duyarlı bireyler yetiştirmek.
Misyon
Sağınlı Kamran İnan YİBO olarak bölgemizdeki bütün öğrencilerin ilgi, eğitim ve yetenekleri doğrultusunda eğitilerek; yapıcı, yaratıcı, problem çözebilen, çevreye duyarlı, özgüveni gelişmiş, bilgi çağındaki gelişmeleri takip eden, uygulayan birer yurttaş olarak yetiştirilmesi düşüncesinin yanı sıra, ailenin çağdaş eğitimdeki rolünü ve önemini bilen ve bu doğrultuda aileyi okulun vazgeçilmezi olarak gören bir bakışla öğrencilerimizi yaşama hazırlamak için gerekli eğitim ve öğretimi vermek üzere varız.
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
08.30´da derslerimiz başlamakta ve 15.00´da derslerimiz sona ermektedir.
Ulaşım
Köy aracı ile birlikte sabah ilçeye gidiş akşam köye dönüş yapılmaktadır. Köy Şoför numarası: 0535 270 29 82
OKULUMUZA AİT SERVİS BULUNMAMAKTADIR.
SAĞINLI KÖYÜ
Okulumuz ilçe merkezine 40 km uzaklıktadır
Sportif Etkinlikler
Okulumuz öğrencileri beden eğitimi öğretmenimizin hazırlamış olduğu köyler arası futbol yarışması yapmaktadırlar. Okulumuzda bir adet kapalı, bir adet açık spor sahamız bulunmaktadır. Öğrencilerimiz voleybol, masa tenisi, futbol, basketbol gibi spor türlerine vakit ayırabilirler
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2019 yılından itibaren her yıl öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla TUBİTAK 4006 ile TUBİTAK 2204 B yarışmalarına katılmaktadır.