Kas

"Tüm dünyanın saygısını kazanmış, yol göstericimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz."

Haz

Okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 8. Sınıf öğrencilerimiz için mezuniyet töreni yapıldı.

Pasta kesimi ile son bulan, bol eğlenceli, aynı zamanda hüzünlü törenimizde öğrencilerimiz ve velilerimiz gönüllerince eğlendiler.

mezuniyet töreninin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, mezun olan öğrencilerimize hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

İmam Hatip'li öğrencilerimiz İmam Hatip Liselerine hazır bir şekilde gidiyorlar. Mesleki dersleri Kuran-ı Kerim'i tecvide uygun şekilde Cuma Günleri ve mübarek günlerde arkadaşlarıyla birlikte toplanıp okuyorlar.

Haz

Öğretmenlerimizle bir araya gelerek, etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu-olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler inceledik. Birbirimizin deneyimlerinden faydalanıp fikir alışverişlerinde bulunduk. Bizim için hem keyifli, etkileşimli bir program oldu hem de öğretici ve yeni yöntem ve teknikler için farkındalık oluştu. Katılım sağlayan tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda Z kütüphanemiz DAP Prpjesi dahilinde yapılmış olup modern kütaplarla, 7/24 öğrencilerimizin hizmetine açıktır. Okulumuz yatılı bölge ortaokuluna dahil olduğu için öğrenciler pansiyonda zaman geçirmek için, gerek grup ödevleri için gerekse araştırma yapabilmeleri için her zaman kullanmaktadırlar.

May

Okulumuzda geleneksel oyunlardan beş taş turunvası yapıldı. Kazanan 6/B sınıfından Abdulkadir ÇAKAR oldu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

May

Okulumuzun özel sınıfı öğretmenlerinden Tansu BOZGÖZ ve Ayhan IŞIK, özel öğrencilerimizden Behçet ÖZDEMİR'in doğumgününü kutladılar. Behçet hem çok sevindi, hem de ilk kutlanan doğumgünü olduğu için çok heyecanlandı. Öğretmenlerimize bu güzel duyguları çocuklarımıza yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz :)

May

Bitlis yerel projelerden biri olan Birlikte Başaralım Projesi kapsamında ve proje takvimi çerçevesinde LGS girecek öğrencilerimize Sınav Kaygısı, Sınav Stresi ve Zaman Yönetimi hakkında Rehber öğretmeniz Tuğçe ÇAPAR tarafından bilgilendirme semineri düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz seminer sonrasında kendilerinin daha iyi hissettiklerini söyleyerek sınava karşı daha doğru bir tavırla nasıl yakalaşacaklarını ve zamanı neye göre nasıl yöneteceklerine dair kafalarında şemaların oluştuğuu ifade etmişlerdir. LGS öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Hep birlikte başaracağız :)

May

Okulumuz ve çalışanlarımız biz bir aileyiz diyerek hem kurum kültürü birlikteliği oluşturmak hem de hep birlikte öğretmenlerimiz ve yardımcı personellerimizle keyfili vakit geçirmek için piknik düzenledik. Bitlis'imizin güzel ilçelerinden biri olan ve aynı zamanda Ahlat Şenliklerinin de düzenlendiği Ahlatta güzel ve keyifli zamanlar geçirdik. Tüm katılan öğretmenlerimiz ve yardımcı personelimize teşekkür ederiz :)

May

Okulumuzda sınav heyecanı başladı. LGS'ye sayılı günler kala öğrencilerimiz hem akademik hem sosyal alanda desteklenmektedir. LGS öğrencilerine yönelik yapılan seminerlerimizin yanı sıra bir de farklı aktivite ve etkinliklerle öğrencilerimizin sınava karşı motivasyonunu artıraya yönelik gezi düzenledik. Gezimize öğrencileri sınava hazırlayan öğretmenlerimiz de katılarak hem çocuklar için keyifli zamanlar oldu hem de sınav öncesi motivasyonu oldu.

May

Okulumuz Sağınlı Köyü'ne bağlı olmakla birlikte pek çok köy ve mezradan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin tatilllerde yaşadıkları yerleri görmek, onlar hakkında bilgi edinme ve köy halkı ile görüşmeler yapmak için Müdür Yardımcılarımız köy ziyaretletleri gerçekleştirmişlerdir. Güzel karşılamaları için hem okulumuz yardımcı personeli olan hem de köy halkından olan Suphiye hanıma teşekkür ederiz.

May

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış bayramı olan 23 Nisan 1920, 1935 yılında Halkın Egemenliği Bayramı ile birleştirilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem çocuklarımız hem de öğretmenlerimizle coşkuyla ve neşeyle kutlandı. Bazı yarışmlara öğretmenlerimiz de katılarak çocuklarla eğlendik. Bayramınız kutlu olsun evlatlarımız :)