May

Arapça, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz'in Hayatı derslerinde öğrencilerimizin kazanım düzeylerini tespit ederek, neler yapılabileceği ve neler öğrenildiği üzerine çalışmalara yapılmaktadır.

May

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışman öğretmenimiz ve aynı zamanda pansiyondan sorumlu müdür yardımcımız Tuğçe ÇAPAR öğrencilerimize yönelik yaptığı çalışmalarla öğrencilerimizi ilgi ve yeteneklerine göre aktivite ve çalışmalara yönlendirmektedir. Öğrencilerimiz kendilerinin yeteneklerini de keşfederek sevdiği çalışmalara katılmaktadır.

May

Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla Bir fidan Bin gelecek etkinliği gibi çalışmaları yürüterek öğrencilerimizle fidan diktik :)

Mrt

Okuyan 7Ler projesi kapsamında okuma takımlarımız oluşturulmuş okumalarımızı yapıyoruz

Mrt

Okul müdürlüğü öğretmenlerin öğretmenliğidir. İyi bir öğretmenlik ve iyi bir yöneticiliğin ahenkle bir araya gelmesiyle iyi bir okul müdürü ortaya çıkar. Okul müdürü olmak için iyi bir öğretmen olmak gerekir. Ama iyi bir öğretmen olmak yetmez. Aynı zamanda okulu eğitim sisteminin bütünü içinde anlamlandırabilmek, eğitim öğretimde öğretmenlere, öğrencilere, ebeveynlere önderlik yapabilmek, planlama, izleme ve değerlendirme süreçlerinin tasarımı, uygulanması ve geliştirilmesine yönelik etkinlikleri yönetebilmek gerekir. Okul müdürümüz Zeynal ELÇİ eğitim içeriğini uygulamak ve değerlendirmek, öğretim birliğini sağlamak amacıyla derslere girmektedir.

Mrt

Okullar temel ögesi insan olan sosyal örgütlerdir. Bu örgütlerde yönetici ve öğretmenlerin kendi işlevlerini tam olarak yerine getirebilmeleri aralarındaki karşılıklı iletişimin ve etkileşimin sağlıklı olmasına bağlıdır. Karşılıklı etkileşimin ve iletişimin sağlıklı olmayışı yönetimde ve öğretmenler arasında kopukluğa ve çatışmalara yol açabilir. Ortaya çıkan bu kopukluklar ve çatışmalar ise iyi yönetilmediği takdirde sosyal bir örgüt olan eğitim örgütünün verimsizliğine neden olabilir. Bu açıdan, eğitim örgütlerinde kişiler arası ilişkilerin ve iletişimin önemli bir rolü olduğu söylenebilir (Bursalıoğlu, 2010). Hoy ve Miskel (1991) Bu açıdan etkili iletişim düşünüldüğünde okulumuzda etikili ieltişim becerileri konulu çalışmalar yapılmıştır.

Mrt

Günümüzde kullandığımız birçok bilginin kaynağı olan İlim ve İrfan sahibi örnek alınacak şahsiyetler, okulumuz koridorlarındaki yerlerini alarak öğrencilerimizin her zaman bu ve bunun gibi şahsiyetlerin  önemini ve hayatımıza kattıkları değerleri zihinlerinde canlı tutmaya yardımcı oluyorlar

Ock

Öğrencilerimiz hem kar sevinci hem ailelerine kavuşmanın heyecanını yaşadılar bugün. Tüm öğrencilerin beklediği Yarıyıl tatili bugün itibariyle başlamış oldu. Okulumuz Birincisi Hüseyin TEMİZ'e karnesini okul müdürümüz ZEYNAL ELÇİ tebrik ederek verdi. Sağınlı karakolundan Jandarmalar da öğrencilerimizin karne gününde yanında oldular. Merak eden öğrencilerimiz ve velilerimiz için 4 ŞUBAT tarihiyle tatilimiz bitecek ve 7 Şubat tarihinde yeniden öğrencileirmiz okullarına ve öğretmenlerine kavuşacaklar. Tüm öğrencilerimize iyi tatilller dileriz :)

Ock

MEB'in hazırladığı örnek sorular her ay düzenli olarak öğrencilerle çözülmektedir. Branş bazlı performans değerlendirmeleri yapılmaktadır.

Ock

Kur'an-ı KErim'in ana muhtevası olarak görülen hadisler, ahlak, yaratılış gibi farklı farklı pek çok içeriğe ilişkin Din Kültürü öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize düzenli olarak seminerler ve yanı sıra sohbetler düzenlenmketedir. Öğrencilerimize Kur'an-ı KErim'in içerikleri hakkında bilgiler verilerek Kur'an-ın öneminden bahsedilmektedir.

Ock

Öğrencilerimizle 40 KAVRAM 40 HADİS etkinliği yapılmıştır. Öğrencilerimiz her birine kavramlar ve hadisler verilmiş olup kendi kavramlarıyla ilgili hikayeler, sözler ve resimler araştırarak Tartışarak Anlıyorum etkinliğiyle öğrencilerimizin düşüncelerini ifade etme, araştırma becerileri geliştirmeye yardımcı olacak aktiviteler düzenledik.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün pek çok farklı ve kullanışlı web siteleri bulunmaktadır. Bunlardan en sık kullanılan ODGM web sitesi dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr gibi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için faydalı olan bu sitelerin kullanımın artırılması amacıyla okul idaremiz tarafından bu web sitelerin tanıtımları öğretmenlerimize yapılmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz her yerde sıcak ve evlerindeymiş gibi hissedebilsinler diyerek içleri ısıtan bir okuma köşesi oluşturduk. Renkli ağacımız ve kitaplarımızla birlikte öğrencilerimiz okuma köşelerine geçip sessizce kitaplarını okuyorlar.

Ock

Trafik güvenliği konusunda mevcut farkındalığın arttırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ortaokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek için Trafik Kültürü ve adabı eğitimi verildi.

Ock

Her yıl 11 Kasım Ağaç Bayramı kabul ediliyor ve "Geleceğe Nefes" olacak fidanlar dikiliyor. Bu sürece katkı sağlamak adına okulumzdaki etkinlikte fidan dikimleri öğrencilerimizin katkıları ile gerçekleştirildi.